Boekenwinkel


Integreren doe je niet alleen (€ 10,00)
Een 'good practice' van het groep-in-school-model in het voortgezet onderwijs. Het boek is opgebouwd rond interviews met alle betrokkenen bij integratieklas De Blauwe Bloem op het Novalis College in Eindhoven. Het is een mooi voorbeeld van passend onderwijs voor leerlingen met het syndroom van down of autisme.


Nu leren voor morgen (€ 13,90)
25 interviews over eigentijds onderwijs. De gesprekken zijn ingedeeld naar de vier actuele ontwikkelingen waar elke leraar mee te maken heeft: de veranderende leerling, een andere toekomst om die leerling op voor te bereiden, nieuwe wetenschappelijke kennis over leren en het brein en nieuwe technologieën die het leren stimuleren en ondersteunen. Aan het woord komen onder anderen Luc Stevens, Ad Verbrugge, Mathieu Weggeman, Doekle Terpstra, Adjiedj Bakas en Martine Delfos.


Leef met lef. Hoe creatief denken je wereld kan verrijken (€ 12,90)
Creatief denken maakt het leven leuker. Irritaties worden kansen, nieuwe mogelijkheden liggen voor het oprapen en u bespaart tijd en geld. Maar bovenal levert het veel positieve energie op. Creatief denken is niet moeilijk: u kunt het gewoon leren. 'Leef met lef' geeft daarvoor eenvoudige technieken en praktische tips. De metafoor van de vingers vormt de kapstok voor dit boek.


Ik ga voor... (€ 14,95 per deel)
Inspireert uw huidige werk u nog? Past uw baan nog wel bij wie u nu bent? Waar loopt u echt warm voor? Dit soort vragen komen van tijd tot tijd opzetten. Ze zorgen ervoor dat u gaat nadenken over het werk dat u doet. Deze boekenserie geeft een verfrissend perspectief op loopbaankeuzes: waarom doet u graag wat u doet, wat is uw drijfveer, uw basismotivaties. Elk deeltje behandelt een van de zes basismotivaties verbondenheid met mensen of een product, creativiteit, uitdaging, ambitie, iets goeds doen en werken in vrijheid. De serie is een initiatief van Volkskrant Banen en Het Spectrum.


Binnen kijken (€ 9,40)
Twaalf gesprekken met mensen met een verstandelijke beperking, allen cliënten van stichting Lunet zorg. De interviews schetsen het levensverhaal en het dagelijkse leven van de betrokkenen.


Dementie en design (€ 5,50)
17 interviews met direct betrokkenen bij dementie en met ontwerpers die zich bezig houden met producten gericht op ontspanning voor mensen met dementie. Het betreft een uitgave van de provincie Noord-Brabant die bedoeld is om inspiratie te bieden aan creatieve en gedreven mensen die nieuwe producten en diensten willen ontwikkelen voor mensen met dementie.


Happy Hour is van 9 tot 5 (€ 26,55)
Alexander Kjerulf schreef dit boek in het Engels. Ik heb de eindredactie gedaan van de Nederlandse vertaling. Thema van het boek: hou van je werk en je zult productiever, creatiever en meer gemotiveerd zijn. Je zult ook gelukkiger in het leven zijn. Zo zal een gelukkig bedrijf ook ontdekken dat het meer efficiënt, innovatief kan zijn en meer geld kan verdienen dan ongelukkige concurrenten. Dit boek is voor iedereen die happy at work wil zijn – of je nu een medewerker of een manager bent; net gestart bent of al een door de wol geverfde expert; werkt in een startend bedrijf, een groot bedrijf of in de publieke sector; dit boek zal je alles geven dat je nodig hebt om het werk leuker, inspirerende en meer energiek te maken. Zie ook www.happyhourisvan9tot5.nl.

Tip: bekijk de previews van mijn boeken via Google Books.

1 Reactie(s):

Anonymous Roland Molegraaf schreef...

Je bent goed bezig. Respect!

5:33 PM  

Een reactie plaatsen

<< Home